2010/09/15

Kandalló panellakásban?

A klasszikus romantikus filmek elmaradhatatlan “kelléke” a kandalló. Nincs is hangulatosabb, mint hideg téli estéken a kandalló barátságos lángjai mellett üldögélni (vagy mást csinálni…). Nem véletlen, hogy a mai korszerű fűtési rendszerekkel rendelkező házakban is egyre több helyen találkozhatunk kandallóval: a kandalló mára dísz, egyfajta lakberendezési elem lett.

kandalló

Léteznek kifejezetten látvány kandallók, amelyeknek semmi köze a valódi tűzhöz, pusztán a modern technológia lévén élethűen leutánozzák azt egy képernyő segítségével. Gyakorlatilag ezek a kandalló típusok egyedi keretbe foglalt síkképernyők, jó felbontású és szép színeket produkáló animációval, esetleg hangeffektekkel.

A valódi, tűzzel működő kandalló modellek terén pedig rendkívül széles a választék: a klasszikus kovácsoltvas kandalló mellett találkozhatunk csupa üveg típusokkal, valamint olyan szellőzési megoldású darabokkal, amelyekkel akár panellakásba is beépíthetőek.

A kandalló árak is megoszlanak: aki a korabeli kastélyok monstruóz, díszes, aranyozott, márványalapzatos kandallójára vágyik, annak mélyebben kell a zsebébe nyúlnia, mint aki megelégszik egy kisebb, síküveges, minimalista designú termékkel. egyet nem szabad elfelejteni: a kandalló szépségének érvényesüléséhez szükséges némi szabad tér a kandalló körül, a zsúfolt hatást el kell kerülni.